Over Ria

 

Als klein meisje ben ik altijd gefascineerd geweest over het ontwerpen van kleding.
Mijn tante was coupeuse en ik zat altijd te kijken hoe ze bezig was achter haar naaimachine. Ik zat naast haar te spelen met knopen en garen

Niemand heeft mij ooit verteld dat ik na de middelbare school naar de technische school van mode en kleding kon gaan. Ik ben gaan werken en mij verder ontwikkeld als financieel administratief medewerker. Mijn passie is eigenlijk toen een beetje doodgebloed.

Door een vriendin en toeval ben ik op mijn 27ste begonnen met de avondopleiding technische school van mode en kleding. Ik heb geleerd om zelf patronen te ontwerpen en kleding te naaien. Voor familie en vrienden heb ik hele nieuwe gaderobes gemaakt met veel plezier. Vervolgens heb ik iemand gevonden die mij privéles heeft gegeven in het maken van lingerie.

Er ging een wereld voor mij open. Mijn kast puilde uit van prachtige uitdagende lingerie. Elke keer als ik weer een mooi lingerie setje aan had, voelde ik me van binnen zo stout en ondeugend. Zo bijzonder wat kleding voor ons kan doen. En zo jammer dat we het ons als vrouw niet gunnen om sexy en aantrekkelijk te zijn voor onszelf. Je hoeft je niet te schamen voor je borsten.

Ik kom in mijn werk zoveel vrouwen tegen die borstkanker hebben gehad. Vrouwen zonder borsten, vrouwen met een borst, vrouwen met verschillende borsten of met hele grote borsten. Ik geloof erin dat er voor iedere vrouw een speciaal setje kan worden gemaakt waarin ze zich 100% vrouw voelen.

Ik word er heel blij van als ik vrouwen gelukkig kan maken met een speciaal setje, speciaal voor hen ontworpen. Ik kijk naar het lichaam en maak een setje op maat. Dit is mijn talent! Iedere vrouw is uniek en het gaat erom dat je iets draagt wat bij jou past. Voor de een is het een sexy kleurrijke string en voor de ander is het een mooie boxershort. Je kunt zelf de kleurtjes en stoffen uitkiezen. Dit alleen al is een hele beleving. Voor iedere vrouw neem ik echt de tijd. Ik heb daarom ook mijn atelier aan huis.

Ik wil een bijdrage leveren aan de bevrijding van de vrouw. Vele vrouwen hebben net als ik geleerd om binnen de lijntjes te gedragen. Naarmate ik ouder word, durf ik mijn eigen kleur meer te laten zien. Het wordt tijd om al dat we afscheid nemen van het aangepaste gedrag. Dat we gaan leven zoals wij dat willen omdat we het waard zijn! In iedere vrouw zit iets “ondeugend”.